duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2019

Uniunea Europeană analizează o nouă strategie, mai agresivă, în disputa comercială cu Statele Unite. Blocul european pare pregătit să apeleze la „artileria grea” în disputa cu Donald Trump, acțiune care ar putea deteriora și mai mult relațiile transatlantice, potrivit Bloomberg.

UE ia în considerare impunerea de tarife asupra unor exporturi americane în valoare de 4 miliarde de dolari și motivează această decizie printr-o dispută începută în urmă cu 20 de ani cu Organizația Mondială a Comerțului în legătură niște subvenții interzise, potrivit unor surse familiare cu strategia.

Decizia UE este surprinzătoare, în contextul în care cele două părți au ajuns la „o soluție de comun acord” în legătură cu acea dispută, în 2006.


Președintele Donald Trump a amenințat introducerea de noi tarife în valoare de 7 miliarde de dolari asupra unor bunuri din UE, ca despăgubire pentru subvențiile ilegale acordate gigantului aerospațial european Airbus – o decizie recentă a Organizației Mondiale a Comerțului (WTO).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Decizia WTO vine la finalul a peste 10 ani de de controverse în legătură cu legalitatea subvențiilor acordate Airbus, pentru dezvoltarea modelelor A350 și A380, de către state membre UE. SUA au depus plângerea la Geneva în acest dosar în 2006.

WTO încă analizează o plângere similară formulată de această dată de UE, care reclamă subvenții ilegale acordate de americani Boeing. Decizia în acest dosar este așteptată în următoarele 8 luni.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: