marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 februarie, 2021

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică externă, Josep Borrell, deplânge ”detenția în masă și utilizarea disproporționată a forței” împotriva manifestanților și a jurnaliștilor în Rusia, la mitingurile organizate în toată țara duminică, 31 ianuarie.

Potrivit OVD Info, organizație media care monitorizează arestările efectuate în rândul manifestanților, în ziua de duminică, în 86 de localități au fost arestate 5.289 de persoane care au participat la mitinguri pro-Navalnii.


”Oamenii trebuie să fie liberi să își exercite dreptul de a demonstra fără să se teamă de represalii. Rusia trebuie să respecte angajamentele asumate la nivel internațional”, a scris duminică seara pe Twitter Joseph Borell, care urmează să meargă joi la Moscova pentru o rundă de discuții legate de relația UE-Rusia. Potrivit Euractiv, Borell va solicita Kremlinului eliberarea din închisoare a lui Alexei Navalnii.

Poliția a blocat duminică centrele marilor orașe din Rusia, inclusiv la Moscova, urmând indicațiile Kremlinului de a înăbuși orice protest organizat în favoarea lui Alexei Navalnii. Rusia, scrie The Guardian, s-a confruntat cu cel mai amplu val de proteste din ultima decadă.

Susșinătorii lui Alexei Navalnii au ieșit în stardă în toate marile orașe ale Rusiei, în ciuda frigului pătrunzător și a amenințărilor că vor fi arestați. Între cei rețiunuți duminică s-a aflat și soția lui Alexei Navalnii, Iulia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul de Externe britanic, Dominic Raab, a afirmat duminică: ”Condamn autoritățile din Rusia pentru arestarea fără justificare a protestatarilor pașnici și a jurnaliștilor”.


Și noul Secretar de stat american, Antony Blinken, a condamnat duminică tratamentul pe care Rusia îl acordă protestatarilor. SUA condamnă utilizarea persistentă de către autoritățile ruse, pentru a doua săptămână consecutiv, de tactici dure împotriva protestatarilor pașnici și a jurnaliștilor. Reînnoim apelul nostru către Rusia să elibereze persoanele deținute, inclusiv pe Alexei Navalnii”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: