duminică

28 aprilie, 2024

15 noiembrie, 2019

Bugetul de stat pentru anul 2020 al Ucrainei, adoptat joi în Parlamentul de la Kiev, prevede cheltuieli record pentru sectorul apărării. Fondurile alocate apărării şi securității naționale vor creşte cu 16%, până la circa 10 miliarde de dolari, echivalentul a 5,45% din PIB.

Potrivit prim-ministrului Oleksii Goncearenko, principala prioritate va fi achiziţia de armament şi de materiale militare necesare luptei împotriva separatiştilor, scrie Agerpres.


Preşedintele Volodimir Zelenski, care încearcă să găsească o soluţie pentru a pune capăt războiului soldat până în prezent cu circa 13.000 de morţi, anunțase că în anul 2020 bugetul destinat apărării va fi cel mai semnificativ din istoria Ucrainei.

Bugetul în ansamblul său pentru anul viitor a fost construit pe baza unei proiecţii de creştere a PIB-ului de 3,3% şi a unei rate a inflaţiei de 6%, cu un deficit bugetar de 2,09%, conform condiţiilor enunţate de FMI pentru un nou program de asistenţă financiară.

O misiune a FMI a început joi la Kiev o nouă rundă de negocieri în vederea acordării acestui ajutor pe care Ucraina speră să-l obţină până la sfârşitul anului, după ce în decembrie 2018 a primit o ultimă tranşă de 1,4 miliarde de dolari.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: