sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2022

Forțele armate ale Ucrainei au respins avansurile rusești în apropierea a șapte așezări din regiunile Lugansk și Donețk și au lovit un post de comandă rusesc și un depozit de muniții din zonă, a informat duminică Statul Major al Ucrainei.

În acest context, consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a respins din nou sugestiile ca Ucraina să negocieze pacea cu Rusia.

Încercări occidentale ”bizare” denunțate de Mihailo Podoliak

Încercările occidentale de a convinge Ucraina să negocieze cu Moscova după o serie de importante victorii militare ale Kievului sunt „bizare” și echivalează cu o cerere de capitulare. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru AFP.


Mihailo Podoliak a declarat: „Când ai inițiativa pe câmpul de luptă, este puțin ciudat să primești propuneri de genul: oricum nu veți putea face totul prin mijloace militare, purtați negocieri”. „Acest lucru înseamnă că țara care atacă, care își recuperează teritoriile, trebuie să capituleze în fața țării care pierde”, a adăugat oficialul ucrainean, scrie The Guardian

Harta frontului Ucraina, 18 noiembrie

Rusia detașează propagandiști în teritoriile ocupate

Rusia își trimite propagandiști în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a lansa rețele de televiziune, se arată în cea mai recentă evaluarea a frontului făcută de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Conform ISW, se pare că Rusia a plănuit inițial să coopteze specialiști din mass-media locale, dar a ales apoi să-și aducă propriul personal după ce specialiștii mass-media ucraineni locali au refuzat să colaboreze cu regimurile de ocupație ruse.

Noi bombardamente asupra centralei Zaporojie

Operatorul ucrainean al centralei nucleare de la Zaporojie a anunțat pe Telegram că forțele ruse se află în spatele bombardamentelor „țintite” de sâmbătă noaptea și duminică dimineața. Precizarea vine după ce operatorul rus de energie nucleară Rosenergoatom a învinuit Ucraina pentru bombardarea centralei, care se află sub ocupație rusă.


Atacurile asupra centralei nucleare din Zaporizhzhia sunt „o joacă cu focul”, a spus directorul general al Agenției pentru Securitate Nucleară a ONU.

O serie de explozii s-au înregistrat la Zaporojie în ultimele 24 de ore, explozii care au deteriorat clădiri și echipamente.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat niciuna dintre explozii nu a fost „critică” pentru siguranța și securitatea nucleară.

***

Articole recomandate:

Etichete: ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: