miercuri

21 februarie, 2024

20 noiembrie, 2022

Forțele armate ale Ucrainei au respins avansurile rusești în apropierea a șapte așezări din regiunile Lugansk și Donețk și au lovit un post de comandă rusesc și un depozit de muniții din zonă, a informat duminică Statul Major al Ucrainei.

În acest context, consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a respins din nou sugestiile ca Ucraina să negocieze pacea cu Rusia.

Încercări occidentale ”bizare” denunțate de Mihailo Podoliak

Încercările occidentale de a convinge Ucraina să negocieze cu Moscova după o serie de importante victorii militare ale Kievului sunt „bizare” și echivalează cu o cerere de capitulare. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru AFP.


Mihailo Podoliak a declarat: „Când ai inițiativa pe câmpul de luptă, este puțin ciudat să primești propuneri de genul: oricum nu veți putea face totul prin mijloace militare, purtați negocieri”. „Acest lucru înseamnă că țara care atacă, care își recuperează teritoriile, trebuie să capituleze în fața țării care pierde”, a adăugat oficialul ucrainean, scrie The Guardian

Harta frontului Ucraina, 18 noiembrie

Rusia detașează propagandiști în teritoriile ocupate

Rusia își trimite propagandiști în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a lansa rețele de televiziune, se arată în cea mai recentă evaluarea a frontului făcută de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Conform ISW, se pare că Rusia a plănuit inițial să coopteze specialiști din mass-media locale, dar a ales apoi să-și aducă propriul personal după ce specialiștii mass-media ucraineni locali au refuzat să colaboreze cu regimurile de ocupație ruse.

Noi bombardamente asupra centralei Zaporojie

Operatorul ucrainean al centralei nucleare de la Zaporojie a anunțat pe Telegram că forțele ruse se află în spatele bombardamentelor „țintite” de sâmbătă noaptea și duminică dimineața. Precizarea vine după ce operatorul rus de energie nucleară Rosenergoatom a învinuit Ucraina pentru bombardarea centralei, care se află sub ocupație rusă.


Atacurile asupra centralei nucleare din Zaporizhzhia sunt „o joacă cu focul”, a spus directorul general al Agenției pentru Securitate Nucleară a ONU.

O serie de explozii s-au înregistrat la Zaporojie în ultimele 24 de ore, explozii care au deteriorat clădiri și echipamente.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat niciuna dintre explozii nu a fost „critică” pentru siguranța și securitatea nucleară.

***

Articole recomandate:

Etichete: ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: