vineri

31 mai, 2024

2 iulie, 2023

UBS analizează concedierea a zeci de mii de angajați după preluarea forțată a credit Suisse, însă dorește menținerea operațiunilor interne a a fostei sale bănci rivale, conform unor surse apropiate discuțiilor, relatează Reuters.

UBS ar putea elimina aproximativ 30% din forţa de muncă combinată, care a crescut la 120.000 de angajaţi după salvarea intermediată de guvernul helvet la începutul acestui an, a declarat persoana respectivă pentru Reuters. UBS şi credit Suisse au refuzat să comenteze.

Banca de investiţii a credit Suisse, back office şi banca sa de retail elveţiană vor suporta greul restructurării, cu cel puţin 7.000 de locuri de muncă desființate doar în Zurich, a spus persoana.


Astfel de planuri indică faptul că UBS doreşte să absoarbă afacerile interne ale credit Suisse, eficientizând operaţiunile şi reducând costurile în acest proces, o decizie controversată care ar putea declanşa îngrijorări cu privire la dominaţia băncii pe piaţa internă.

Managerii de relaţii care supraveghează conturi mari de clienţi, precum şi bancherii corporativi din Elveţia vor fi probabil mai puţin afectaţi de măsuri, a adăugat persoana.

Dacă ar fi implementată, reducerea totală a locurilor de muncă s-ar ridica la peste 30.000.

Pierderile totale de locuri de muncă ar putea ajunge la 35.000, a relatat marţi Bloomberg News.


Asociaţia Elveţiană a Angajaţilor Băncilor nu a comentat cu privire la cifrele raportate, dar şi-a reiterat îngrijorarea cu privire la impactul planurilor băncii.

„Schimbările majore din centrul financiar ar schimba faţa Elveţiei”, a spus aceasta într-un răspuns scris la o solicitare de comentarii a Reuters.

„După mai bine de 3 luni, incertitudinea şi frustrarea sunt în creştere şi din cauza unor astfel de relatări media”, a spus asociaţia, în timp ce a cerut UBS să coopereze cu partenerii săi sociali pentru soluţii care ar asigura stabilitatea pieţei financiare.

Asociaţia personalului a cerut anterior ca UBS să menţină reducerile de locuri de muncă la „un minim absolut”.

La începutul acestei luni, directorul general al UBS, Sergio Ermotti, a avertizat cu privire la deciziile dureroase legate de reducerea locurilor de muncă în urma preluării credit Suisse, dar nu a furnizat cifre.

Reuters a relatat săptămâna trecută că UBS va reduce luna viitoare locurile de muncă de investiţii bancare ale credit Suisse din Asia, cu o reducere semnificativă a bancherilor de investiţii care acoperă Australia şi China.

UBS a finalizat preluarea de urgenţă a credit Suisse în iunie, creând un gigant elveţian în domeniul bancar şi al gestionării averii, cu un bilanţ de 1.600 de miliarde de dolari şi supervizând active de peste 5.000 de miliarde de dolari.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: