Twitter a suspendat peste 70 de milioane de conturi suspectate că propagă informaţii false - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Twitter a suspendat peste 70 de milioane de conturi suspectate că propagă informaţii false

8 iulie, 2018

Twitter a suspendat în două luni peste 70 de milioane de conturi suspectate că propagă informaţii false, în cadrul luptei sale împotriva activităţilor rău intenţionate, scrie sâmbătă Washington Post, citat de Agerpres.

Conform cotidianului american, care citează date confirmate de Twitter, nivelul suspendărilor este în medie de peste un milion pe zi şi a cunoscut un punct culminant la mijlocul lunii mai, când peste 13 milioane de conturi suspecte au fost suspendate doar într-o săptămână.

Tendinţa rămâne aceeaşi în iulie, a precizat Washington Post. Principalele reţele de socializare, în frunte cu Facebook şi Twitter, au introdus reguli mai stricte pentru publicitatea politică, după criticile puternice privind lejeritatea cu care a fost tratată proliferarea de informaţii false în timpul campaniei electorale din SUA din 2016. În numeroase cazuri, mesajele erau postate de conturi automate sau de conturi din Rusia.


În mai, Twitter a anunţat introducerea în curând a unor noi reguli pentru cei care vor anunţuri politice: ei vor trebui să furnizeze documente autentificate prin care să poată atesta că se află într-adevăr în SUA. În contextul în care în noiembrie vor avea loc alegeri la jumătate de mandat pentru Congres, candidaţii vor trebui la rândul lor clar identificaţi ca atare pe contul lor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În februarie, justiţia americană a inculpat 13 cetăţeni ruşi acuzaţi că au participat la „un război informaţional împotriva SUA” pe reţelele de socializare, exacerbând tensiunile rasiale şi politice în timpul campaniei electorale pentru a-l favoriza pe candidatul republican Donald Trump şi pentru a o denigra pe contracandidata acestuia, democrata Hillary Clinton.

Procurorul special Robert Mueller desfăşoară de peste un an o anchetă pentru a stabili dacă echipa de campanie a lui Trump s-a asociat voluntar cu oficiali ruşi pentru a favoriza alegerea miliardarului, lucru pe care Trump îl respinge. „Twitter se debarasează de conturi false cu o viteză record”, a scris sâmbătă preşedintele american pe această reţea de socializare pe care o foloseşte zilnic, întrebându-se dacă cele ale New York Times şi Washington Post, două ziare pe care le atacă permanent pentru relatările lor politice, nu se numără printre conturile şterse.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr