Twitter interzice reclamele politice - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Twitter interzice reclamele politice

31 octombrie, 2019

Publicitatea politică va fi interzisă pe platforma Twitter, la nivel global, începând cu 22 , a anunțat compania. În opinia fondatorului, Jack Dorsey, mesajele politice trebuie să se răspândească prin distribuiri ale oamenilor, nu pe bani.

„Deşi publicitatea online este incredibil de puternică şi foarte eficientă pentru agenţii comerciali de publicitate, această putere aduce riscuri semnificative în ceea ce priveşte politica, unde poate fi folosită pentru a influenţa voturi, să afecteze milioane de vieţi”, a declarat Jack Dorsey, citat de Agerpres.

Şeful Twitter a atacat şi Facebook, care a anunţat recent că reclamele politice plătite nu trebuie să respecte regulile privind acurateţea declaraţiilor.


„Nu este credibil să spunem: Muncim din greu pentru a împiedica oamenii să profite de sistemele noastre pentru a răspândi informaţii înşelătoare, dar dacă cineva ne plăteşte să vizăm şi să obligăm oamenii să vadă anunţul lor politic … bine … pot spune orice vor!”, a scris directorul general al Twitter.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Din cauza influenţei lor din ce în ce mai mare în societate, rețelele de socializare sunt somate de autorităţile din statele dmeocratice să facă eforturi mai mari și să investească în sisteme de  combatere a dezinformării.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr