joi

13 iunie, 2024

18 noiembrie, 2011

Primarul municipiului Brașov, democrat-liberalul George Scripcaru, și prefectul județului Brașov, Ion Gonţea, sunt cercetați pentru complicitate la luare de mită, relatează, vineri, postul TVR Info.

Informaţia apare în dosarul directorului Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, arestat pentru că ar fi primit mită 60.000 de euro, dosar disjuns de procurori.

În dosarul aflat la Curtea de Apel București, este cercetat și un fost ofițer SRI Brașov, Alexandru Mușat, care ar fi declarat anchetatorilor că o parte din cei 60.000 de euro luați de șeful OPC Brașov trebuia să ajungă la primarul Scripcaru și prefectul Gonțea, susține TVR Info.


Spătaru, de la OPC, luase banii de la un om de afaceri din Brașov, care avea nevoie de avize pentru deschiderea unei piețe, se mai arată în dosarul citat de TVR Info.

În document se menționează și că Scripcaru mai este cercetat într-un alt dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) Brașov, privind presupuse acte de corupție legate de avize de funcționare pentru deschiderea unor piețe

Într-o intervenţie telefonică la TVR INFO, primarului Braşovului a declarat că a fost la DNA în urmă cu 3 săptămâni, unde a dat şi declaraţii, dar că nu ştie nimic despre cercetarea sa. El a exclus orice legătură posibilă cu directorul OPC în cauza în care acesta din urmă este cercetat.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: