duminică

26 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 august, 2021

În timp ce mii de afgani fug de țară, Turcia a anunțat construcția unui zid de-a lungul frontierei sale cu Iranul, pentru a face față unui potențial val de refugiați din Afganistan. Zidul va avea 295 kilometri lungime și va fi întărit cu sârmă ghimpată și șanțuri, anunță BBC.

„Vom intensifica lucrările și vom întări astfel mesajul că granițele noastre sunt de netrecut”, a declarat ministrul turc al Apărării Hulusi Akar (foto), potrivit Hurriyet Daily.

Potrivit acestuia, mare parte din zid a fost finalizată, iar aproape 150 de kilometri de șanțuri au fost deja săpați. Totodată, ministrul a adăugat că avanposturile de la frontieră au fost întărite și consolidate.


Alte două state europene, Letonia și Lituania, au anunțat recent măsuri de urgență la granițe. Deciziile vizează însă Belarus, care a ”sponsorizat” trecerea ilegală a migranților irakieni a frontierelor UE.

Letonia a declarat pe 10 august stare locală de urgență de-a lungul frontierei sale cu Belarusul, în timp ce parlamentarii lituanieni au aprobat, în aceeași zi, construirea unui gard la granița cu Belarus pentru a stopa afluxul de migranți ilegali.

Ministrul grec al migrației a averizat săptămâna trecută că UE nu va putea face față unei noi crize a migrației, similară celei declanșate în 2015.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: