sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 august, 2021

În timp ce mii de afgani fug de țară, Turcia a anunțat construcția unui zid de-a lungul frontierei sale cu Iranul, pentru a face față unui potențial val de refugiați din Afganistan. Zidul va avea 295 kilometri lungime și va fi întărit cu sârmă ghimpată și șanțuri, anunță BBC.

„Vom intensifica lucrările și vom întări astfel mesajul că granițele noastre sunt de netrecut”, a declarat ministrul turc al Apărării Hulusi Akar (foto), potrivit Hurriyet Daily.

Potrivit acestuia, mare parte din zid a fost finalizată, iar aproape 150 de kilometri de șanțuri au fost deja săpați. Totodată, ministrul a adăugat că avanposturile de la frontieră au fost întărite și consolidate.


Alte două state europene, Letonia și Lituania, au anunțat recent măsuri de urgență la granițe. Deciziile vizează însă Belarus, care a ”sponsorizat” trecerea ilegală a migranților irakieni a frontierelor UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Letonia a declarat pe 10 august stare locală de urgență de-a lungul frontierei sale cu Belarusul, în timp ce parlamentarii lituanieni au aprobat, în aceeași zi, construirea unui gard la granița cu Belarus pentru a stopa afluxul de migranți ilegali.

Ministrul grec al migrației a averizat săptămâna trecută că UE nu va putea face față unei noi crize a migrației, similară celei declanșate în 2015.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: