marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 mai, 2018

Turcia a cerut ţărilor musulmane să oprească alte naţiuni să urmeze exemplul Statelor Unite, care și-au mutat ambasada din Israel, de la Tel Aviv în Ierusalim.

Potrivit Reuters, apelul a fost făcut la o întâlnire a Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI) la Istanbul.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a convocat summitul OCI după ce forţele israeliene au ucis zeci de protestatari palestinieni la graniţa cu Fâşia Gaza luni, în ziua în care a fost organizată ceremonia de inaugurare a ambasadei din Ierusalim.


„În declaraţia finală, vom sublinia statutul problemei palestiniene pentru comunitatea noastră şi că nu vom permite schimbarea statutului oraşului istoric. Trebuie să oprim alte ţări din a urma exemplul SUA”, a declarat ministrul de Externe turc, Mevlut Cavusoglu.

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a declarat că ţările islamice trebuie să se coordoneze cu alte state.

„Crimele recente ale Israelului în Palestina şi relocarea ambasadei americane la Ierusalim necesită o coordonare serioasă între ţările islamice şi comunitatea internaţională”, a afirmat Zarif la sosirea la Istanbul.

Turcia a fost unul dintre cei mai vocali critici la adresa mutării ambasadei americane şi a violenţelor din Fâşia Gaza, guvernul turc declarând trei zile de doliu pentru cei ucişi.


Președintele Erdogan a descris acţiunile forţelor israeliene drept un „genocid” şi a numit Israelul „un stat terorist”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: