vineri

20 mai, 2022

Amenda pentru adevăr: Turcia blochează un contract de 83 milioane dolari pentru Italia după ce Mario Draghi l-a numit „dictator” pe Erdogan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2021

Turcia a decis blocarea unui contract în valoare de 83 de milioane de dolari destinat achiziționării de elicoptere militare produse de firma italienească Leonardo, după ce premierul Italiei Mario Draghi l-a făcut „dictator” pe președintele turc, Recep Erdogan. informează La Republicca.

Decizia vine după ce Ankara a așteptat în zadar scuze oficiale din partea guvernului italian pentru declarația făcută de premierul Draghi.


Contractul, care prevedea achiziționarea de către Turcia a unor elicoptere destinate „școlii militare de aviație”, urma să fie semnat în aceste zile. Pe lângă producătorul de elicoptere, alte trei companii din italienești care au deschise reprezentanțe în Turcia, printre care compania energetică Ansaldo Energia, au primit „avertismente” din partea guvernului de la Ankara.

În prezent, Turcia are în dotare elicoptere de atac T 129 Atak, dezvoltate împreună cu firma Leonardo.

Zilele trecute, premierul italian, Mario Draghi, l-a numit „dictator” pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, după scandalul „Sofagate”, când preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a fost nevoită să stea pe o canapea, după ce a fost lăsată fără scaun la o întrevedere între liderii UE cu Erdogan,.

„Am fost foarte mâhnit de umilinţa pe care preşedinta Comisiei a trebuit să o suporte cu aceşti, să le spunem ceea ce sunt, dictatori”, a declarat Mario Draghi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a primit la Ankara pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, însă în sala de întâlnire a avut loc un moment stânjenitor, pentru că șefa executivului comunitar, singura femeie dintre oficiali, nu a avut alocat un scaun alături de cei doi bărbaţi.

Unul dintre motivele principale ale întâlnirii dintre oficialii UE și președintele Erdogan l-a reprezentat situaţia drepturilor omului şi violenţele împotriva femeilor din Turcia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: