sâmbătă

20 aprilie, 2024

4 aprilie, 2018

Livrarea planificată a bateriilor rusești sol-aer S-400 a fost devansată pentru iulie 2019, a anunțat subsecretarul pentru Industria de Apărare, potrivit Reuters. Contractul inițial prevedea livrarea sistemelor antiaeriene în primul trimestru al anului 2020.

Turcia și Rusia au semnat acordul de vânzare a sistemelor S-400 în toamna anului 2017, finalizând un acord care va strânge legăturile statului membru NATO cu Kremlinul.

Acordul, în valoare de 2,5 miliarde dolari, a provocat îngrijorarea Vestului din cauză că sistemele rusești nu pot fi integrate arhitecturii militare a NATO.


”Am devansat termenul de livrare conținut de acordul semnat cu Rusia și vom primi sistemul S-400 în iulie 2019”, a scris pe Twitter, în noaptea de marți spre miercuri, subsecretarul turc Ismail Demir.

Anunțul oficialului turc apare după întâlnirea de marți a președinților Rusiei și Turciei, care marchează și debutul lucrărilor la prima centrală atomo-electrică din Turcia. Aceasta va fi construită pe coasta Mediteraneni, lângă localitatea Akkuyu, și are un preț estimat de 20 miliarde dolari.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: