sâmbătă

6 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 octombrie, 2017

Ministrul Tudorel Toader se va întâlni pe data de 26 octombrie cu prim-vicepreședintele Comisie Europene, Frans Timmermans, pentru a discuta „pe îndelete” proiectul de modificare a legilor Justiției.

De asemenea, a anunțat Tudore Toader, Ministerul Justiției a solicitat Comisiei de la Veneția aviz cu privire la procedura de numire a procurorilor de rang înalt.

„Ministerul Justiției a redactat și a finalizat proiectul de lege pentru modificarea Legilor Justiției. Mai departe, am redactat solicitarea de aviz de la Comisia de la Veneția cu privire la procedura de numire a procurorilor de rang înalt.


Ca element de noutate, pe data de 26 octombrie, am stabilit întâlnire cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Timmermans, și voi discuta pe îndelete, în amănunt, soluțiile propuse prin proiectul de lege”, a afirmat Toader, la Parlament.

În ceea ce privește modul de adoptare a proiectului, ministrul a explicat că decizia aparține coaliției de guvernare:

„Între timp, coaliția majoritară va decide care este calea procedurală de urmat: fie că îl voi prezenta în Guvern, iar Guvernul să-l trimită în Parlament, fie poate fi preluat ca inițiativă de către parlamentari și să intre în dezbatere parlamentară”.

Ministrul nu a spus când va fi făcut public proiectul, în forma sa finală, și nici dacă a făcut modificări față de versiunea prezentată anterior și respinsă de CSM.


Reamintim că aproximativ 4.000 de magistrați au semnat au semnat apelul Forumului Judecătorilor din România prin care i se cere ministrului Tudorel Toader să retragă proiectul de reformare a sistemului judiciar.

Numărul semnatarilor reprezintă mai mult de jumătate din totalul magistraților, în condițiile în care există aproximativ 2.600 de procurori și circa 4.500 de judecători în funcție.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: