duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2018

Elan Schwartzenberg și Radu Mazăre, pe când se mai aflau încă în România. Sursa foto: Ziua de Constanța

Mandatul internațional de arestare pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg a fost revocat vineri de Tribunalul București.  Hotărârea nu este însă definitivă, ci poate fi atacată de DNA la Curtea de Apel.

Judecătorii au luat această decizie la cererea avocaților lui Elan Schwartzenberg, care au invocat hotărârea de achitare pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru fostul inculăații judecați în acest dosar.

Ce a decis instanța în luna iunie:

  • Radu Mazăre, acuzat de luare de mită, a fost achitat, dar a primit o amendă penală de 5.000 lei
  • Alexandru Mazăre, fratele fostului primar și el însuși fost deputat PSD, a fost achitat de acuzația de complicitate la luare de mită și a primit o amendă de 5.000 de lei
  • omul de afaceri Avraham Morgenstern, cel care a dat mita, a fost achitat.

Precizăm că această decizie de achitare nu este definitivă și că toți cei implicați, cu excepția lui Alexandru Mazăre, au fugit din țară.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar, iar Avraham Morgenstern a plecat din România înainte de a fi condamnat definitiv (în august 2017), la opt ani de închisoare, într-un dosar de evaziune fiscală. A fost identificat în Argentina, de unde autorităţile române încearcă să-l extrădeze.

Elan Schwartzenberg, care s-ar afla în Israel, a fost trimis în judecată deoarece l-ar fi ajutat pe Radu Mazăre să primească 175.000 de euro mită de la Avraham Morgenstern, pentru ca firma acestuia din urmă să câştige ligitaţia construirii campusului de locuinţe sociale „Henri Coandă”, din Constanța.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: