joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 septembrie, 2019

Trezoreria SUA nu ar avea în prezent planuri privind blocarea listării companiilor din China la bursele americane, potrivit purtătorului de cuvânt al departamentului, după ce apariția informațiilor că Administrația Trump ar căuta căi de a limita accesul companiilor chineze la investiții.

Totuși, Casa Albă ar căuta modalitățile prin care economiei Chinei să-i fie tăiat accesul la fluxurile americane de capital, eventual prin limitarea expunerii investitorilor din SUA la comapniile chineze prin fondurile de pensii publice.

Președintele Donald Trump a dat verde în acest sens, potrivit Bloomberg.


Vineri indicele dow jones Industrial al Bursei de la New York a scăzut pe fondul informațiilor că Administrația SUA pregătește delistarea forțată a companiilor chineze prezente pe piața americană de capital.

Titlurile Intercontinental Exchange Inc (ICE.N), compania care administrează New York Stock Exchange, au coborât cu 1,88%, iar cele ale Nasdaq Inc (NDAQ.O), au pierdut 1,70%.

Acțiunile chineze listate la New York au suferit pierderi mult mai mari: -5,15% Alibaba (BABA.N), -5,95% JD.com (JD.O) și -3,67% Baidu (BIDU.O).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: