Trenul Connecting Europe Express este în Gara de Nord până sâmbătă
vineri

22 octombrie, 2021

Trenul simbol Connecting Europe Express este în Gara București Nord

18 septembrie, 2021

Trenul simbol Connecting Europe Express, prin care Comisia Europeană promovează importanța investițiilor în căile ferate, a ajuns, vineri, în Gara de Nord din București, unde va poposi până sâmbătă la ora 10.53.

Trenul a intrat în țară pe la Giurgiu, unde a stat în gară 27 de minute, și va străbate 900 de kilometri în România, având programate alte orpriri în Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și Arad.


„Tracțiunea va fi realizată pe întreg teritoriul țării de către CFR Călători”, anunțaseră deja de vineri dimineața reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Anul 2021 a fost desemnat ca fiind „anul căilor ferate” în UE.

O sărbătoare și o demisie

Cu ocazia Anului European al Căilor ferate, trenul #ConnectingEurope Express parcurge  peste 20.000 km. Traseul include traversarea a 26 de țări și opriri în peste 100 de localități, până la stația terminus în 7 octombrie, la Paris.


Este o ocazie de celebrare a legăturilor europene și, încă de joi seara, călătorii din Gara de Nord au fost surptinși de postere uriașe care atârnau de acoperițil acesteia, cu instantanee pitorești prin care trec căile ferate române.

Totuși, evenimentul are conotații diferite pentru români și pentru liderii lor, pe de o parte, și pentru liderii europeni și oficialii români.

Evenimentul are loc într-un moment dificil pentru CFR Călători, după ce directorul său general Ovidiu Vizante a demisionat. Cel puțin, însă, acesta a onorat cu prezența oaspeții.

Acum câțiva ani, premierul Mihai Tudose tocmai demisionase când trebuia să-l întîlnească pe premierul japoniei venit în vizită la București. Mihai Tudose nu a considerat necesar să nu facă de rușine România și nu s-a mai întâlnit cu premierul uneia dintre cele mai bogate țări a lumii.

De asemeni, a fost bine că sosirea în România a fost prevăzută în septembrie, astfel încât viteza de deplasare să nu fie și mai mult încetinită de restricțiile din cauza caniculei.

Una peste alta, #ConnectingEurope Express este o ocazie pentru cunoașterea României, cu bune și cu rele.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr