marți

17 mai, 2022

Trei bănci pun în vânzare noi titluri de stat pentru populație, în premieră și în euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iulie, 2020

BT capital Partners & Banca Transilvania, BCR și BRD vor pune în vânzare începând de miercuri titluri de stat pentru populație în lei și, în premieră, titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori București, având maturități de 2 și 4 ani pentru moneda națională și de 5 ani pentru euro, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

MFP a actualizat recent necesarul de finanțare al României, la 120 de miliarde de lei în 2020, ca urmare a majorării deficitului bugetar în contextul crizei generate de pandemia Covid-19. Strategia de atragere a sumelor necesare pentru finanțarea deficitului, dar și pentru ”rostogolirea” datoriei publice prevede inclusiv emiterea de titluri de stat pentru populație.

Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 4% pentru scadența de 2 ani și 4,5% pentru scadența la patru ani, iar titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%.


”Aceste dobânzi acordate peste nivelul actual al pieței scad riscul investițional până la maturitate și oferă oportunitatea lichidării imediate și cu minimum de costuri pentru populație în cazul unor nevoi imediate prin vânzarea acestora pe piața secundară”, transmite MFP.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se derulează în perioada 15 iulie – 7 august 2020. Subscrierea inițială a titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro. În emisiunea de titluri de stat Fidelis pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii Ofertei, inclusiv.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: