vineri

26 aprilie, 2024

5 ianuarie, 2021

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Hidroelectrica  preia companiile Crucea Wind Farm și STEAG Energie Romania, producătoare de energie electrică eoliană, potrivit unui comunicat al instituției.

Crucea Wind Farm produce energie electrică în parcul eolian Crucea Nord din Dobrogea, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce STEAG Energie Romania prestează servicii tehnice de inginerie și monitorizează serviciile derulate de diverși furnizori pentru Crucea Wind Farm, potrivit sursei citate.

Hidroelectrica şi STEAG GmbH au semnat în 23 decembrie un acord privind preluarea de către marele producător român cumpără acțiunile firmei germane la filialele acesteia din România, Crucea Wind Farm şi STEAG Energie România.

Capitalul german dezvoltă și vinde


STEAG GmbH este controlată de un consorțiu format din 6 companii de utilități ale tot atâtor municipalități din regiunea Rin-Ruhr, a decis să „ierte” firma românească prin care operează parcul eolian Crucea Nord din Dobrogea de o datorie în valoare de 75 milioane euro, potrivit Profit.ro.

Când a anunțat tranzacția, Hidroelectrica și-a reafirmat „obiectivul de a rămâne 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului”, prin „adăugarea de capacităţi regenerabile de înaltă calitate în portofoliul său, ca parte a strategiei de dezvoltare recent aprobată a companiei”.

Parcul eolian Crucea, dezvoltat de STEAG şi comandat în 2014, este unul dintre cele mai moderne şi mai bine întreţinute parcuri eoliene terestre din România, potrivit Hidroelectrica.

STEAG Gmbh susține de peste 80 de ani producţia de energie eficientă şi fiabilă, atât în Germania, cât şi în străinătate. Compania proiectează, dezvoltă, implementează, operează şi comercializează soluţii energetice eficiente – de la generare şi distribuţie bazate pe surse de energie regenerabile, până la centrale mari şi reciclarea subproduselor acestora.


Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie regenerabilă din România, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare şi având un rol important în legătură cu securitatea Sistemului Naţional de Energie (SEN).

În 2019, Hidroelectrica a produs 15,2 TWh (miliarde kWh) prin cele 209 centrale hidroelectrice în funcţiune, având o capacitate totală instalată de 6,4 GW (milioane kWh).

Cu o cifră de afaceri de 873 milioane de euro, profit operațional EBITDA de 613 milioane de euro şi un profit net de 290 milioane de euro, Hidroelectrica este cea mai mare şi cea mai valoroasă companie de stat din România, potrivit propriilor date.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: