sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 februarie, 2016

Arseni IaţeniukGuvernul Ucrainei a decis luni să suspende dreptul de tranzit al camioanelor din Rusia pe teritoriul Ucrainei.

„Federaţia Rusă, în încălcarea regulilor şi procedurilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi acordului bilateral interguvernamental privind transportul rutier a oprit, în mod unilateral, circulaţia vehiculelor de marfă din Ucraina pe teritoriul Rusiei. Până la primirea de explicaţii din partea Rusiei şi rezolvarea problemei, Ucraina suspendă tranzitul camioanelor înregistrate în Rusia, pe teritoriul Ucrainei ” – a anunțat guvernul ucrainean.

Premierul Arseni Iaţeniuk a declarat, citat de agenția ucraineană de știri, că Ucraina vrea ca Rusia să respecte regulile  internaționale în materie şi să restabilească tranzitul vehiculelor din Ucraina, moment în care și decizia guvernului de la Kiev va fi reconsiderată.


Pe 14 februarie, Rusia a interzis circulaţia camioanelor înregistrate în Ucraina pe teritoriul său, motivul fiind blocada civilă impusă in unele regiuni vestice ale Ucrainei impotriva TIR-urilor înregistrate în Rusia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O măsură similară, justificată de autoritățile moscovite prin modificarea legislației naționale în materia atribuirii de carnete TIR, este dictată și împotriva transportatorilor polonezi.

În prezent, pe fondul unor relații politice bilaterale tensionate, camioanele de marfă din Rusia nu mai au acces nici în Polonia sau în Turcia. Decizia Ucrainei înseamna practic blocarea accesului rutier direct de mărfuri din Rusia către Europa. Pentru transportul marfurilor Moscova mai are la dispoziție căile aeriene, navigabile şi feroviare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: