vineri

29 martie, 2024

11 noiembrie, 2020

Vineri debutează cea de-a 14-a ediție a evenimentului Transilvania Jazz Festival, eveniment ce se va desfășura online în perioada 13-15 noiembrie.

„Pentru prima dată, Transilvania Jazz Festival se desfășoară exclusiv online. Ne pune în față o experiență nouă, inedită, care are drept obiectiv să ne aducă încă o dată împreună, fie și din fața ecranelor. Prin intermediul canalelor de comunicare online ale festivalului – Youtube si Facebook – TJF 2020 va aduce în casele și în inimile dumneavoastră muzicieni de excepție ai jazzul internațional contemporan, prin cele trei ore de live, difuzate în fiecare din serile de 13 și 14 noiembrie”, au anunțat organizatorii evenimentului.

Ediția online a festivalului reunește și aduce în atenția publicului artiști din Marea Britanie, Franța, Italia, Puerto Rico, Germania, Liban, Republica Moldova și România.


Evenimentul este prezentat de profesorul și muzicologul de jazz Virgil Mihaiu.

Artiștii invitati ai ediției a 14-a sunt nume consacrate pe scena jazzului contemporan internațional: duo-ul Knom, un dialog unic între două lumi ale percutiei – acustică si electrică -, rezultatul fiind o sonoritate muzicală neașteptată, în care, fiecare sunet sau instrument este actor principal; Shekinah Rodz&Olivier Gatto (vocalistă și multi-instrumentistă) și Olivier Gatto (basist, compozitor și aranjor), un cuplu de muzicieni cu backgrounduri complexe; Andrew McCormack, compozitor și pianist cu o fabuloasă carieră internațională și cu multe apariții în marile festivaluri și săli de concerte ale lumii, Christian Pabst, pianist și compozitor german de muzică de film.

Totodată, vor cânta în cadrul festivalului Tarek Yamani, muzician care se dedică explorării relațiilor dintre jazzul afro-american și muzica arabă clasică și care va în compania lui Igor Spallati Bas acustic și Arcus Trio, trio-ul format din Alex Arcuș, Iulian și Florina Nicolai, artiști tineri consacrați pe scenele din România. Muzica lui Alex Arcuș preia elemente din folclorul românesc și balcanic și le așează în groove-ul propriu. Rezultatul e un sound unic, propriu, original, o narațiune despre locul în care se pot întâlni funk-ul, prog-rock-ul și urban-jazzul.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: