Transgaz a parafat un Memorandum de Înțelegere cu operatorul Sistemului Național de Gaze Naturale din Grecia - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Transgaz a parafat un Memorandum de Înțelegere cu operatorul Sistemului Național de Gaze Naturale din Grecia

27 septembrie, 2016

gazeOperatorul român de transport al gazelor naturale, Transgaz SA, a semnat, marți, un Memorandum de Înțelegere cu DESFA – operatorul Sistemului Național de Gaze Naturale din Grecia, inclusiv al Sistemului Național de Transport Gaze Naturale și al terminalului LNG din insula Revithoussa, anunță compania într-un comunicat de presă.

Parafarea documentului are ca scop abordarea în comun a proiectelor existente și viitoare privind transportul gazelor, în deplină conformitate cu legislația Uniunii Europene (UE).

”Reprezentanții celor două companii energetice au constatat necesitatea dezvoltării în continuare și integrării piețelor de gaze pe piața internă a energiei Uniunii Europene, diversificării rutelor de aprovizionare a gazelor și creării accesului la noi surse de gaze, îmbunătățind astfel siguranța aprovizionării cu gaze naturale la nivel regional și european.


Cele două companii susțin soluții de creștere a cooperării transfrontaliere, promovează accesul transparent și nediscriminatoriu al participanților la piață, la rețelele lor de transport gaze naturale și au intenția să contribuie la creșterea siguranței în aprovizionarea cu gaze naturale a regiunii central-est europene, în conformitate cu legislația UE aplicabilă”, se menționează în comunicatul Transgaz.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit sursei citate, la evenimentul de semnare a Memorandumului de Înțelegere au participat Evangelos Tournakis, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Elene în România, și Ioannis Markos, atașat pentru probleme economice și comerciale în cadrul aceleiași ambasade.

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al sistemului național de transport și răspunde de funcționarea acestuia în condiții de calitate, siguranță, eficiența economică și protecție a mediului înconjurător.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr