vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 ianuarie, 2012

„Am stabilit că pot fi folosite fondurile europene neangajate ca garanţie pentru obţinerea de credite bancare în vederea dezvoltării sau apariţiei de IMM-uri. Cred că este una din cele mai importante decizii anticriză – aceea de a implica masiv Uniunea Europeană, resursele financiare europene şi garanţiile ce pot fi date contra resurselor europene alocate ţărilor încă neangajate în contracte. (…) Aş sublinia, nu pentru că neapărat că mereu am fost inspiraţi la un moment dat, că România a generat un fond de garanţii guvernamentale pentru crearea de IMM-uri încă din 2010. Este adevărat, nivelul de garanţii nu a fost foarte mare – câteva zeci de milioane – dar iată încă o măsură pe care într-un fel sau altul am anticipat-o şi care acum va fi mai puternic susţinută şi cu resurse financiare europene”, a spus preşedintele Traian Băsescu la sfârşitul reuniunii informale a Consiliului European de la Bruxelles.

Măsura este una dintre deciziile asupra cărora liderii ţărilor din UE au căzut de acord, în urma discuţiilor privind Tratatul de disciplină fiscală din UE şi în chestiunea unor măsuri privind creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: