sâmbătă

3 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iulie, 2012

Președintele Traian Băsescu a organizat, luni, o conferință de presă pentru a dezminți insinuările pe care le-a făcut Liviu Pop, fostul ministru interimar al Educației. Liviu pop lăsase să se înțeleagă, într-o declarație dată ăpresei, că Traian Băsescu ar fi făcut un masterat în Norvegia pe care l-ar fi putut plagia.

În replică, Președinția a organizat o conferință de presă, în care Traian Băsescu a dezmințit faptul că ar fi făcut vreodată un masterat sau doctorat și în care și-a spus părerea despre cei care intră în politică înainte de a fi performat în plan profesional.

Iată principalele declarații ale lui Traian Băsescu:

  • Am inteles ca un domn ministru spune că am absolvit un masterat si că l-as fi plagiat. Niciodată nu am făcut masterat. Nu sint nici doctor, nici dottore. Singurul lucru care se află trecut in CV-ul meu la Studii e legat de Absolvirea Institutului Mircea Cel Batrân, secția Comercială. Și că în 1995 am absolvit cursurile avansate la Academia Norvegiană ca bursier al statului norvegian
  • Am fost comandantul petrolierului Biruința, cea mai mare nava construită în România, cu lungime de 306 metri
  • Nu m-am apucat de politică înainte sa fiu un excelent profesionist.
  • Asemenea nave nu se dau vreunui dottore, se dau comandatilor de nave foarte bine instruiti
  • Eu nu am nevoie nici de masterate false, nici de doctorate false ca să am sentimentul că sunt profesional împlinit
  • Nu poți să fii un profesionti mediocru si să vrei sa fii important în politică, când tu nu ai reușit în viață
  • Informația că în CV-ul meu este un masterat e o minciună. Ambasada Norvegiei a anunțat deschiderea unui concurs de burse de 3 luni la Academia Norvegiana. Am fost unul din sutele care au participat si dosarul meu a fost selectat.
  • Au fost cursuri pentru medium-management
  • Studiile nu s-au finalizat cu nicio lucrare de masterat sau doctorat
  • Îi invit pe cei care umblă cu titluri furate să renunțe la politică. Nu poți să fii important în politică dacă nu ai reușit în viață.
  • Se duce o campanie de acoperire a imposturii.

Reacțua promptă a lui Traianm băsescu vine în contextul acuzațiilor de plagiat de pe scena politică, carer au culminat cu acuzația adusă premierului Victor Ponta că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.  O decizie a Cosiliului de Atestare a Titlurilor, dată vinerea trecută, a stabilit că o bună parte din lucrarea de doctorat a premierului ar fi plagiată. Decizia e, însăp contrioversată, din cel puțin două motive:  ministrul Interimar al Edyucației, Liviu Pop, a desființat comisia chiar cân aceasta analiza acuzația de plagiat adusă premierului, iar ministerul Educației a transmis apoi, într-un comunicat, că decizia Comisiei e lovită de nulitate pentru că nu ar fi deliberat potrivit regulamentului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: