vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 februarie, 2012

„Este exclus ca populaţia să rămână fărăm energie electrică”, pe fondul ninsorilor şi viscolului care au dus la instituirea codului portocaliu în toată ţara – a declrat Traian Băsescu luni, în cadrul unei declaraţii de presă.

Preşedintele a spus că nu există probleme cu energia, iar dacă acestea ar apărea, procedura prevede debranşarea agenţilor economici, astfel încât populaţia să nu aibă de suferit în această privinţă. În plus, a declarat Traian Băsescu, România exportă la această oră energie electrică – aproximativ 500 MWh, ajungând în unele momente la 1400 MWh – şi este de aşteptat ca guvernul să decidă oprirea exporturilor până când nu va mai exista niciun risc pentru România.

Declaraţia lui Traian Băsescu a venit după câteva ore după ce Transelectrica anunţa într-un comunicat că nu există rezervele suficiente pentru „funcţionarea sigură a Sistemului Energetic Naţional”.


Transelectrica enumera printre cauze scăderea volumului de apă din lacuri, creşterea consumului de gaze la populaţie, dificultăţile de aprovizionare cu cărbune şi păcură a termocentralelor în condiţii de ger şi viscol.

Traian Băsescu a declarat că refuză să dea curs cererii PSD şi autorităţilor locale din Buzău, şi nu va declarat starea de urgenţă în acest judeţ. Preşedintele a argumentat cu prevederile constituţionale referitoare la starea de urgenţă şi la condiţiile în care preşedintele o poate decreta.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: