LEGO lansează primul său set LGTBQ+ :”Toți sunt minunați” - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

LEGO lansează primul său set LGTBQ+ :”Toți sunt minunați”

20 mai, 2021

În ”camera de vopsit” a cartierului general LEGO mici figurine sunt vopsite în culori vibrante înainte de a fi plasate pe o mini-arcadă ce amintește de un curcubeu. Rezultatul: o cascadă de culori cu 11 figurine noi care vor constitui primul set de jucării creat de producătorul danez pentru comunitatea LGBTQIA+ supranumit „Toți sunt minunați”, anunță The Guardian.

Culorile au fost alese pentru a reprezenta steagul original al comunității LGBT, acestora adăugându-li-se albul și rozul pentru a reprezenta comunitatea trans, și negru plus maro, pentru a recunoaște diversitatea etnică din cadrul acestei comunități.


Figurinelor nu li s-a alocat niciun gen,  intenția fiind ca acestea să „exprime individualitate, rămânând în același timp ambigue”.

Singura excepție: o figurină mov cu o perucă stilizată, „o referință clară la toate reginele drag fabuloase din lume”, afirmă designerul Matthew Ashton care inițial a creat setul pentru propriul birou.

„Mi-am schimbat birourile așa că am vrut să creez un spațiu în care să mă simt ca acasă și care să mă reprezinte pe mine și comunitatea LGBTQIA+ din care mă simt atât de mândru să fac parte”, a relatat Ashton.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Crescând ca un copil LGBTQ+ – spunându-mi-se cu ce ar trebui să mă joc, cum ar trebui să umblu, cum ar trebui să vorbesc, ce ar trebui să port – mesajul pe care l-am primit mereu a fost că sunt cumva greșit”, a mai spus Ashton.


Noul set va fi scos la vânzare de la 1 iunie, începutul lunii în care se organizează defilări Pride în întreaga lume.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr