sâmbătă

20 aprilie, 2024

15 februarie, 2021

Inspecția Muncii a aplicat anul trecut peste 13.300 de amenzi, cu 12% mai multe față de anul 2019, amenzi ce au însumat 29 de milioane de euro, cu 10% peste cele acordate în 2019.

Datele în urcare s-au produs pe fondul pandemiei, când peste un milion de angajați s-au aflat în șomaj tehnic și au existat două luni de stare de urgență.

Cea mai mare amendă dată de inspectorii de muncă s-a ridicat anul trecut la peste 40.000 de euro și a fost aplicată pentru muncă la negru.


Nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei, neacordarea indemnizației de 75% în cazul angajaților care aveau contractul de muncă suspendat, dar și neacordarea liberelor sunt alte câteva dintre neregulile sancționate de inspectorii de muncă.

În total, au fost constatate, în urma controalelor efectuate, peste 75.000 de neconformități, conform Digi24.

Cele mai multe nereguli au fost găsite în București, Iași și Constanța. Aici au fost constatate aproape 20% din numărul total de nereguli constatate de către inspectorii de muncă. La polul opus se află Mureș, Buzău și Bistrița Năsăud.

Ritmul controalelor s-a menținut și anul acesta. În săptămâna 1 – 6 februarie 2021, s-au aplicat amenzi în valoare de 1.909.900 de lei, din care 1.817.400 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.


Au fost depistate 80 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 1.492 de avertismente și au fost dispuse 3.238 de măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: