luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 noiembrie, 2021

Comisia Europeană propune o nouă ţintă de creştere a eficienţei energetice cu 9% până în anul 2030. Aceasta este una dintre modificările la directiva privind eficienţa energetică a clădirilor publice, care vor fi discutate pe 14 decembrie.

„Această ţintă este obligatorie pentru fiecare stat şi va fi finanţată prin contribuţie naţională. Propunem, de asemenea, să creştem economia de energie cu 0,5% şi fiecare stat membru trebuie să concentreze pe sectoarele care au cel mai mare potenţial de economisire”, a declarat Gaspard Demur, team leader în cadrul DG Energy, Comisia Europeană, citat de Agerpres.

Clădirile reprezintă 40% din consumul de energie şi 35% din emisiile de gaze, iar „reabilitarea merge foarte încet în Europa”, a Gaspard Demur, în cadrul Forumului România Eficientă – Clădirile în contextul Fit for 55.


De asemenea, este propusă obligaţia anuală de renovare de 3% pentru toate clădirile publice.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Totodată, propunem să se dubleze sursele energetice folosite la clădiri, să ajungem la 49% cota de energie regenerabilă în clădiri până în 2030″, a precizat oficialul european.

A fost creat și un grup de lucru privind consumatorul vulnerabil „pentru a înţelege clar ce înseamnă sărăcia energetică”, a mai spus Demur la conferinţa organizată de Asociaţia Energy Policy Group (EPG).


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: