miercuri

18 mai, 2022

Tiberiu Urdăreanu, patron al UTI şi membru în conducerea UNPR, adus sub escortă la DNA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 octombrie, 2015

tiberiu-urdareanuTiberiu Urdăreanu, patronul grupului de UTI, ce efectuează activități în domeniul IT, a fost adus astăzi, cu mandat, în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru audieri într-un dosar de corupție.

Societatea controlată de Tiberiu Urdăreanu este prezentă în numeroase contracte controversate- în Bucureşti a încheiat un contract pentru service, mentenanță, reparații si modernizări ale instalațiilor și echipamentelor pentru managementul traficului rutier din Capitală, în valoare de aproximativ 15 milioane de EURO şi un altul pentru realizarea infrastructurii de fibră optică,  contractul NetCity.

În aceeaşi categorie se înscriu contractele de securizare a Portului Constanţa, contractul cu CN Aeroporturi Bucureşti, dar şi contracte cu primării din ţară.


În 2012, Tiberiu Urdăreanu figura ca preşedinte al Departamentului economie, transporturi şi finanţe al UNPR.

Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a realizat dosarul electronic de sănătate, sistemul de plată a rovinietei, sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).

De asemenea, UTI a câştigat contracte pentru lucrări la magistrala M5 a metroului bucureştean, aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Satu Mare.

Grupul a avut şi contracte pentru lucrări la mai multe spitale şi clinici, printre care Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, Spitalul Municipal din Ploieşti şi Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.


În 2014, UTI a câştigat o licitaţie de 34 milioane de lei organizată de Primăria Capitalei prin care asigură, timp de patru ani, serviciile de întreţinere şi administrare tehnică a echipamentelor şi sistemelor care asigură funcţionarea Arenei Naţionale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, UTI a furnizat cardurile electronice şi echipamentele de control pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

În guvernarea Năstase, Tiberiu Urdăreanu a fost unul dintre finanţatorii PSD.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: