miercuri

24 iulie, 2024

8 noiembrie, 2022

Nouă hoteluri din Eforie Sud şi Eforie Nord, precum şi alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitaţie în perioada următoare, în urma deciziei Transilvania Investments de a-şi repoziţiona portofoliul pe care îl deţine în sectorul ospitalităţii. Propunerea urmează să fie discutată la finele lunii noiembrie în AGA companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiții este acționar majoritar.

Pe listă au fost incluse Complex Bran- Brad- Bega și Complex Venus din Eforie Nord și Complex Măgura și Băi Reci Namo din Eforie Sud, dar și Hotel Minerva, Complex Diana, Hotel Jupiter, Grup Gospodaresc Eforie și Ateliere din Eforie Nord, Complex Capitol din Eforie Sud, Grup Gospodăresc Jupiter, Resturant Pelican din Saturn.

THR Marea Neagră operează 24 de unități hoteliere în stațiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Venus și Saturn.


Hotelurile sunt plasate pe sau în imediata apropiere a plajelor şi sunt destinate în principal turismului de familie.

Hotelurile propuse spre vânzare însumează, în prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2,3 sau 4.

Fondul de investiții își repoziționează portofoliul de active

Potrivit unui comunicat al acționarul majoritar al THR Marea Neagră, în ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deţinute în turism, cu scopul final de a defini strategia de investiţii pe termen lung în acest domeniu şi de a maximiza randamentul acestora.

Alături de consultanţi, fondul de investiţii a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmând a fi scoase la vânzare sau închiriate.


„Ne dorim un proces transparent în tot ceea ce înseamnă transferul acestor active în proprietatea viitorilor investitori”,  spune Radu Roşca, preşedinte executiv Transilvania Investments.

Licitația pentru hoteluri, organizată până la 31 ianuarie 2023

Conform calendarului ce va fi discutat în AGA, toate activele propuse spre vânzare vor fi scoase la licitaţie publică nu mai târziu de 31 ianuarie 2023, pe măsură ce procedurile de evaluare vor fi finalizate.

Transilvania Investments deţine în prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel în întreaga ţară, sectorul ospitalităţii acoperind 25% din portofoliul fondului.

Această vânzarea nu este prima încercare prin care THR Marea Neagră vrea „să scape” de aceste active.

În ultimii doi – trei ani, compania a încercat mai multe variante, ori de vânzare, ori de închiriere, pentru mai multe active de pe litoralul românesc.

La finele anului trecut, THR Marea Neagră deținea terenuri și construcții evaluate la 250 milioane de lei, cu valoare cu peste 50% mai mare decât cea raportată în anul precedent.

În 2021, compania a obținut venituri total de 120 milioane de lei și un profit net de 51 milioane lei, de 11 ori mai mare decât cel obținut în 2020.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: