sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iunie, 2017

Prim-Ministrul Marii Britanii, Theresa May, a anunțat sâmbătă că insistă ca negocierile cu Bruxelles-ul vizând condițiile de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană să demareze în luna iunie, în ciuda turbulențelor politice provocate de alegerile generale anticipate din Regat.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu cancelarul Angela Merkel, Theresa May a asigurat că debutul acestor negocieri va avea loc la data planificată- 19 iunie, scrie Politico.

Premierul britanic a mai transmis omologului german că își dorește un prim acord privind drepturile cetățenilor, mai ales că, afirmă Theresa May, guvernul britanic a pregătit ”o ofertă importantă, generoasă” în chestiunea drepturilor cetățenești cu scopul de a facilita un debut bun al procesului de negociere cu Bruxelles-ul.


Într-un comunicat de presă emis sâmbătă noaptea, legat de convorbirea telefonică cu Angela Merkel, purtătorul de cuvânt al guvernului britanic afirmă: ”Premierul a confirmat intenția ca discuțiile privind Brexit să înceapă la data planificată, în următoarele 2 săptămâni și faptul că sperăm să se ajungă rapid la un acord reciproc asupra drepturilor cetățenilor UE și al cetățenilor britanici aflați în străinătate”.

În ciuda faptului că Jean Claude Junker, președintele Comisiei Europene, a anunțat joi seara că UE este pregătită să înceapă necocierile cu Marea Britanie, o serie de lideri europeni s-au declarat sceptici că aceste negocieri vor putea debuta curând din cauză că guvernul conservator britanic a ieșit slăbit din alegerile anticipate


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: