vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 martie, 2017

Camera Lorzilor a fost nevoită, luni, să renunțe la tentativele de a introduce amendamente, adoptate inițial săptămâna trecută, la legea care permite activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona,  premierului Theresa May eliminând orice obstacol parlamentar înainte de a da startul negocierilor pentru “divorţul de UE”, anunță The Guardian.

Reprezentanții nobilimii britanice au acceptat luni noaptea supremația Camerei Comunelor după ce premierul Theresa May a respins ideea de a garanta drepturile cetățenilor europeni rezidenți în Marea Britanie, așa cum solicita inițial Camera Lorzilor. Decizia s-a produs după o scurtă perioadă de ”ping-pong legislativ”, când proiectul referitor la autorizarea declanșării Brexit s-a plimbat între cele două camere parlamentare din cauza neînțelegerilor asupra conținutului.

Urmare a deciziei Camerei Lorzilor, guvernul și-a atins scopul de a lămuri că executivul poate declanșa Articolul 50 și poate începe oficial procesul de negociere de ieșire a Marii Britanii din UE.


The Guardian scrie că toată lumea se așteaptă ca Theresa May să declanșeze Brexit chiar marți, imediat după clarificarea detaliilor în Parlamentul de la Londra, însă publicația britanică citează surse oficiale care dezmint această variantă, afirmând că premierul nu este favorabil unor acțiuni pripite, urmând să împingă momentul declanșării Articolului 50 până în ultima săptămână din martie.

Camera Lorzilor a propus două amendamente: unul referitor la garantarea de către guvern a drepturilor cetățenilor UE din Marea Britanie înainte de începerea negocierilor, altul referitor la dreptul Parlamentului de a aproba, sau respinge, prin vot acordul final negociat de Downing Street 10.

Primul amendament a fost respins luni noaptea de Camera Lorzilor cu 274 voturi la 135, al doilea cu 274 voturi la 118 în Camera Comunelor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: