marți

16 iulie, 2024

1 decembrie, 2020

Poliţia britanică a descoperit opt românce – care purtau ”scuturi faciale” şi măşti – într-o descindere într-un bordel în sud-estul Angliei, pe ai cărui pereţi erau expuse fişe de sănătate şi certificate de securitate covid-19. Pandemia pare să uşureze activitatea traficanţilor sexuali, care pot obţine un profit de un milion de lire sterline pe an într-un singur bordel, relatează The Guardian, preluat de News.ro.

Un flacon uriaş cu dezinfectant pentru mâini se afla la intrarea în bordel, scrie cotidianul britanic, care precizează că operaţiunea a avut loc în urmă cu trei săptămâni, în baza unui ”pont”.

”La prima vedere, nu arăta ca un loc în care aveau loc infracţiuni şi  exploatare sexuală”, declară o specialistă în ajutarea victimelor traficului sexual, Cristina Huddleston, care a luat parte la operaţiune.


Potrivit investigaţiei poliţiei, bordelul şi femeile dinăuntru se aflau sub controlul unei grupări infracţionale ce deţinea cel puţin alte trei bordeluri în care erau exploatate românce.

Potrivit unor estimări, numai unul dintre cele trei bordeluri a adus un profit anual de un milion de lire sterline.

Statisticile britanice cu privire la sclavia modernă arată ă, numărul victimelor traficului sexual a scăzut puternic în primele luni ale izolării. Experții subliniază că grupările infracţionale care obţin profit de pe urma exploatării a mii de femei şi fete în întreaga Mare Britanie şi-au continuat activitatea ”ca de obicei” pe perioada pandemiei.

”Majoritatea muncii sexuale în Regatul Unit are loc independent şi consensual, însă în infracţionalitate există un model extraordinar de eficient, care a transformat Marea Britanie în principala destinaţie a traficanţilor şi proxeneţilor care aduc femei din Europa de Est, mai ales din România”,  a declarat Huddleston pentru The Guardian.


”Banii care se câştigă din exploatarea sexuală provin din această lume, din droguri şi arme de foc, furt de identitate şi spălare de bani, care au loc în paralel”, precizează ea.

Cristina Huddleston, şefa Operaţiunilor europene la Asociația caritabilă şi antritrafic Justice and Care, gestionează o reţea care ajută poliţia la identificarea victimelor exploatării.

În pofida izolării impuse din cauza pandemiei covid-19, echipa sa lucrează la întreaga capacitate.

Unul dintre ”avantajele” impunerii unor restricţii din cauza pandemiei este faptul că au scăzut infracţiuni precum spargerile, ceea ce lasă poliţiei mai mult timp pentru infracţiuni mai grave.

”Însă, într-un fel, asta înseamnă că am avut timp să facem mai multe investigaţii, iar amploarea problemei cu care ne confruntăm a devenit mai evidentă”, a declarat Cristina Huddleston.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: