sâmbătă

20 aprilie, 2024

7 aprilie, 2021

Universitatea Oxford a anunţat marţi că suspendă testele pe copii cu vaccinul împotriva Covid-19 pe care le-a dezvoltat împreună cu laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, în aşteptarea avizului autorităţii de reglementare britanice.

”Deşi nu există îngrijorări cu privire la siguranţa studiului clinic pediatric, aşteptăm informaţii suplimentare de la MHRA”, autoritatea de reglementare din Regatul Unit, ”cu privire la cazurile rare de tromboză care au fost raportate la adulţi, înainte de a continua noi vaccinări în cadrul testării”, a anunţat universitatea britanică, potrivit unui comunicat citat de AFP și preluat de Agerpres.

Studiul, iniţiat în Marea Britanie în luna februarie a acestui an, urma să fie realizat, conform BBC, pe un grup de 300 de voluntari cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.


Universitatea Oxford a motivat oprirea testărilor prin faptul că aşteaptă noi informaţii referitoare la posibila legătură dintre vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză apărute în mai multe ţări europene.

Şapte persoane din Marea Britanie au murit în urma formării de cheaguri de sânge după ce li s-a administrat acest tip de vaccin.

(Citiți și: „“În opinia mea, este clar că există o legătură între vaccinul AstraZeneca și tromboze” – oficial al Agenției Europene a Medicamentului. Experți EMA discută problema”)

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că va prezenta până cel târziu joi, 8 aprilie, rezultatul evaluării sale cu privire la posibila legătură între vaccinul AstraZeneca şi trombozele semnalate la pacienţi imunizaţi cu acest ser.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri, menţionase existenţa unei legături clare între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin.


“În opinia mea, putem de acum să o spunem, este clar că există o legătură cu vaccinul. Totuşi, nu ştim deocamdată ce cauzează această reacţie”, a declarat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul Agenției Europene a Medicamentelor (EMA).

EMA a negat marți stabilirea unei legături între administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca şi formarea de cheaguri de sânge. Într-un comunicat, EMA a precizat că încă evaluează dacă vaccinul este legat de formarea de rare cheaguri de sânge, cazuri care au fost semnalate în câteva ţări.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: