vineri

1 martie, 2024

20 septembrie, 2022

Tesla a finalizat extinderea capacităţii de producţie la fabrica sa din Shanghai, China, şi va testa liniile de producţie pentru modernizare în perioada 19 septembrie – 30 noiembrie, conform unui comunicat oficial, transmite Reuters.

Agenția Reuters anunţase anterior că Tesla vrea să producă săptămânal la uzina din Shanghai 2.200 de autoturisme Model 3 şi Model Y, pentru a face faţă cererii.

În noiembrie anul trecut, publicaţia Beijing Daily anunţa că producătorul auto american intenţionează să investească până la 170 milioane de dolari pentru extinderea capacităţii de producţie la fabrica sa din Shanghai, ceea ce-i va permite să facă încă 4.000 de angajări.

China, piața importantă pentru Tesla


Luni, Tesla a informat că îşi extinde canalele de vânzări în China într-un ritm normal, ca răspuns la informaţiile Reuters că ar lua în considerare închiderea unor showroom-uri din oraşe cum ar fi Beijing, unde traficul a scăzut din cauza restricţiilor.

În acest an, un număr record de şase milioane de automobile electrice ar urma să fie vândute în China, pe fondul exploziei cererii pentru automobile curate, estimează Asociaţia Constructorilor de Automobile din China.

Prognoză marchează o dublare faţă de cele 2,99 milioane de vehicule electrice înmatriculate anul trecut în China, ceea ce scoate în evidenţă creşterea semnificativă a cererii pentru autoturisme curate în China şi provocările pentru constructorii tradiţionali în a se adapta la o piaţă care devine rapid una verde.

Sprijin de la Guvern

Autorităţile centrale şi locale din China au luat măsuri pentru a ajuta industria auto să îşi revină după restricţiile şi carantinele care au afectat vânzările la începutul anului.


 În mai, Guvernul de la Beijing a redus cu 50% taxele la achiziţionarea unui autoturism cu emisii reduse în timp ce autorităţile municipale au venit şi ele cu subvenţii şi stimulente pentru a-i convinge pe cumpărători să se orienteze spre un vehicul cu emisii reduse.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: