marți

23 iulie, 2024

9 noiembrie, 2022

Miliardarul american Elon Musk a efecutat, în ultimele două săptămâni, mai multe tranzacții prin care a renunțat la un număr de peste 19 milioane de acțiuni Tesla, aproape 4% din titlurile pe care le deține la producătorul auto, pentru a finanța preluarea platformei Twitter.

În urma acestor tranzacții, miliardarul american a obținut o sumă de 3,95 miliarde de dolari, informează Reuters.

Potrivit sursei citate, averea netă a noului proprietar Twitter a scăzut marţi sub 200 miliarde de dolari, după ce investitorii au vândut masiv acţiuni Tesla, din cauza temerilor că directorul general şi principalul acţionar al celui mai valoros producător de automobile electrice este mai preocupat de reţeaua de socializare Twitter.


Conform datelor Forbes, averea netă a lui Musk se situează la 194,8 miliarde de dolari, o mare parte din ea provenind din participaţia sa de aproape 15% la Tesla, care are o capitalizare bursieră de 622 miliarde de dolari.

Tesla a pierdut aproape jumătate din capitalizarea bursieră

Producătorul auto deținut de Musk a pierdut aproape jumătate din capitalizarea sa bursieră din luna aprilie, atunci când miliardarul a făcut oferta de preluare a Twitter pentru suma de 44 miliarde de dolari.

(Citește și: „Elon Musk a preluat controlul Twitter, a concediat directorii și își îmblânzește retorica față de agențiile de publicitate”)

Investitorii au renunţat la acţiuni Tesla, fiind îngrijoraţi că Musk va vinde din nou acţiuni, după ce a cedat titluri de aproape 15 miliarde de dolari.

Acum, investitorii sunt îngrijoraţi că Musk nu va mai putea sprijini suficient Tesla, într-un moment în care compania majorează producţia de automobile electrice şi se confruntă cu o concurenţă în creştere.


„Se pare că Elon Musk alocă 100% din timpul său companiei Twitter şi ar putea avea nevoie de mai mult capital,” a apreciat Jay Hatfield de la Infrastructure capital Management.

Luna trecută, Musk a finalizat tranzacţia de 44 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter cu împrumuturi de la bănci de 13 miliarde de dolari şi angajamente privind capitalul de 33,5 miliarde de dolari.

Primele decizii ale lui Elon Musk după ce a finalizat preluarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, au fost să concedieze jumătate din angajaţi şi să anunţe că certificarea autenticităţii conturilor, înainte gratuită, necesită acum o taxă lunară de 8 dolari.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: