duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 martie, 2022

Tesla (TSLA.O) a primit aprobarea condiționată pentru gigafabrica de lângă Berlin, astfel luând sfârșit lunile de întârziere pentru linia de producție ce trebuia să fie lansată vara trecută.

Fabrica este esențială pentru ambiția lui Elon Musk de a cuceri piața europeană, unde Volkswagen deține în prezent avantajul, cu o cotă de 25% din vânzările de autovehicule electrice, comparativ cu 13%, cea a Tesla, scrie Reuters.

Autorizația condiționată, care are 536 de pagini, nu înseamnă că Tesla poate începe să producă imediat. Compania trebuie să demonstreze, înainte de a lansa liniile de producție, că îndeplinește integral numeroasele condiții, printre care respectarea strictă a normelor privind apele reziduale și poluarea aerului.


Conform planurilor companiei, Tesla va ajunge în câțiva ani la o producție anuală de 500.000 de vehicule alimentate cu baterii.

În următoarele săptămâni pot fi depuse obiecții argumentate referitoare la Gigafactory Berlin-Brandenburg.
Este de așteptat ca grupurile ecologiste să se numere printre cei care vor ridica obiecții, după ce au acuzat deja că fabrica de cinci miliarde de euro  va avea un impact negativ asupra habitatului local.

Fabrica, pe care Tesla a început să o construiască în baza autorizațiilor de pre-aprobare, va include și producția de baterii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: