vineri

1 martie, 2024

4 iunie, 2022

Tesla va concedia 10% din angajați. Directorul general al companiei, Elon Musk, spune că are un sentiment „super rău” privind economia, potrivit unui e-mail al omului de afaceri cu subiectul „suspendarea tuturor angajărilor la nivel mondial”, văzut de Reuters.

Acelaşi Elon Musk ceruse angajaţilor, prin alt e-mail trimis cu două zile înainte Tesla să revină la munca de la birou, sau plece din firmă. Tesla și subsidiarele sale au aproape 100.000 de angajați

Acțiunile Tesla au pierdut vineri 9% din valoarea lor la bursa Nasdaq, în timp ce indicele pieței a scăzut cu numai 2%.


Tesla a devenit cea mai valoroasă companie din industria auto prin producţia de masă de automobile electrice. S-a extins şi pe segmentul bateriilor pentru reţelele electrice şi sistemelor de producţie de energie fotovoltaică.

Elon Musk este şi fondatorul şi directorul general al SpaceX, la start-up-ul Neuralink și la firma de infrastructură The Boring Company. Este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o averede peste 300 de miliarde de dolari.

Un sentiment împărtășit de mulți lideri

„Elon Musk are o perspectivă unică și informată asupra economiei globale. Credem că un mesaj din partea lui ar avea o mare credibilitate”, a spus analistul Adam Jonas, într-un raport Morgan Stanley.

„Este întotdeauna mai bine să introduceți măsuri de austeritate în vremuri bune decât în vremuri rele. Văd declarațiile ca pe un avertisment și o măsură de precauție”, a declarat analistul NordLB din Hanovra, Frank Schwope.


Perspectiva sumbră a lui Musk urmează unor comentarii  similare ale marilor lideri Jamie Dimon de la JPMorgan Chase & Co, și președintelui Goldman Sachs, John Waldron.

„„Uraganul este chiar în drum spre noi”, a spus Jamie Dimon.

Inflația din Statele Unite se situează la maximele ultimilor 40 de ani și a provocat creșterea costului vieții pentru americani, în timp ce Rezerva Federală se confruntă cu sarcina dificilă de a reduce cererea, prin creșterea dobânzii – mai ales, suficient pentru a reduce inflația, dar fără a provoca recesiune.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: