duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2020

Compania Termocentrale București a anunțat luni că Termoenergetica – noul operator al rețelei de termoficare din Capitală, înființat de Consiliul General al Municipiului București- înregistrează datorii ieșite din scadență față de ELCEN în valoare de 206.557.946 lei.

Potrivit unui comunicat ELCEN:

  • 25.398.239 lei reprezintă creanță neachitată aferentă lunii decembrie, fiind scadentă încă din 29 ianuarie (32 de zile scadență depășită)
  • 181.159.707 lei este valoarea facturii aferente lunii ianuarie cu scadență depășită în 29 februarie.

ELCEN mai precizează că Termoenergetica ”nu a constituit garanția conform Contractului de vânzare-cumpărare a energiei termice nr. 1/2019 și reglementată de Ordinul ANRE nr. 35/2013”.


Comunicatul detaliază:

Deși, în cadrul ședinței CGMB din 14.11.2019, s-a aprobat majorarea capitalului social al Termoenergetica cu 645.880.000 lei, banii au rămas doar pe hârtie. PMB s-a angajat că va vira această sumă în contul companiei, însă, în realitate, Termoenergetica este în continuare subfinanțată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Menționăm că PMB înregistrează subvenție restantă încă din luna noiembrie 2019; în consecință, nu se asigură un echilibru financiar care să permită prestarea în condiții de siguranță a serviciului public de alimentare cu energie termică a bucureștenilor.

Potrivit Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, Municipiul București, în calitate de unitate administrativ teritorială, are în responsabilitate asigurarea continuității și siguranței serviciului public de furnizare a energiei termice. Această obligație constă în asigurarea și achitarea fondurilor necesare acoperirii integrale și la timp a tuturor costurilor stabilite de legiuitor în sarcina sa, respectiv virarea subvenției.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: