duminică

25 februarie, 2024

28 februarie, 2020

Sute de refugiați sirieni s-au îndreptat vineri spre granițele europene ale Turciei, după ce autoritățile de la Ankara au declarat că nu vor mai opri valul de migranți, conform acordului din 2015-2016, când peste un milion de persoane au ajuns pe mare în Grecia și au traversat Balcanii pe jos, transmite Reuters.

Poliția greacă de frontieră a împiedicat deja zeci de migranți să traverseze granița la punctul de trecere din Kastanies, în nord-estul Greciei, transmite Reuters.

”Nu vor intra în țară, Sunt migranți fără documente, nu îi vom lăsa să intre”, a declarat un oficial elen pentru presa internațională.


Și Bulgaria a trimis jandarmeria la granițele cu Turcia, pentru a împiedica intrarea în țară a refugiaților, premierul Boiko Borisov vorbind despre un „pericol real”.

Borisov s-a declarat îngrijorat de „retragerea polițiștilor de frontieră turci” și a precizat că așteaptă o convorbire telefonică cu președintele Recep Tayyip Erdogan. Bulgaria are o graniță terestră de 259 km cu Turcia.

Sute de migranți erau blocați în zona tampon dintre Grecia și Turcia, potrivit corespondentului AFP din regiune.

Turcia găzduiește pe teritoriul său circa 3,6 milioane de sirieni care au fugit de războiul civil dintre forțele guvernamentale ale președintelui Bashar al-Assad și rebelii.


Un înalt oficial turc a declarat vineri că Ankara nu îi va mai împiedica să treacă pe cei care doresc să ajungă în Europa, după moartea a cel puțin 33 de militari turci în regiunea Idlib (nord-vestul Siriei) în urma unui raid atribuit forțelor guvernamentale siriene care încearcă să recucerească zona controlată de rebeli.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: