joi

18 aprilie, 2024

14 iulie, 2014

Tarom şi-a diminuat pierderile cu 44% anul trecut, comparativ cu 2012, până la 130,1 milioane lei (29,4 milioane euro), potrivit unui comunicat al companiei dat publicității luni.

În 2012, compania a înregistrat pierderi de 230,6 milioane lei, la o cifră de afaceri netă de 1,048 miliarde lei.

Compania a încheiat anul 2013 cu o reducere de 100 de milioane de lei a pierderilor (diminuare cu 44%), faţă de anul anterior.


„Tarom depune eforturi mari pentru a îndeplini principalul obiectiv al companiei, acela de a rentabiliza activitatea companiei, pe fondul unei competiţii extrem de dure atât din partea segmentului low-cost, cât şi din partea competitorilor de linie. Rezultatele noastre financiare s-au îmbunătăţit considerabil şi acest lucru ne motivează şi ne face încrezători că vom îndeplini obiectele comerciale şi financiare pe care ni le-am propus. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pasagerilor, ne-am diversificat serviciile la bord, am îmbunătăţit orarul de zbor cu rute şi frecvenţe noi”, a declarat directorul executiv al Tarom, Christian Heinzmann, citat în comunicat.

Reducerea pierderilor a fost cu 30% (56 milioane lei) faţă de cifra raportată în bugetul aprobat pentru 2013. Comparativ cu estimarea din planul de management (-143 milioane lei), rezultatul a fost mai bun cu 9% (13 milioane lei), mai arată comunicatul.

Începând cu anul trecut, Tarom a adaugat 10 destinaţii cu plecare din România: Bucureşti-Praga, Cluj-Praga, Bucureşti-Geneva, Bucureşti-Stockholm, Bucureşti-Moscova, Iaşi – Bologna, Iaşi-Milano (Bergamo), Iaşi – Torino şi Iaşi – Tel Aviv.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: