luni

26 februarie, 2024

21 octombrie, 2019

Consiliul de Administraţie al TAROM l-a numit director general provizoriu al companiei pe George Costin Barbu (foto), directorul general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă.

Acesta este absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic și conduce Școala de Aviație Civilă începând cu anul 2015.

George Barbu a fost propus după ce pilotul Valentin Gvinda a refuzat propunerea de a asigura conducerea TAROM, invocând starea companiei. Compania este pe pierdere de 11 ani, iar anul trecut bilanțul a înregistrat aproape 183 de milioane de lei.


Este al cincilea director al TAROM anul acesta și numirea are loc pe fondul scandalului în care se află ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, acuzat de fosta directoare a companiei, Mădălina Mezei, că a încercat să boicoteze moțiunea cerând oprirea la sol a unor curse interne.

DNA a demarat o anchetă în acest caz, iar Mădălina Mezei a fost audiată luni.

Răzvan Cuc a confirmat că s-a întâlnit miercuri seara cu Mădălina Mezei, dar a negat că i-ar fi cerut reținerea unor aeronave la sol în ziua moțiunii de cenzură. În schimb, recunoaște că s-a interesat ce parlamentari figurează pe lista pasagerilor, dar spune că a vrut să se asigure că „totul e OK”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: