duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 noiembrie, 2011

Pentru a vă forma o idee asupra dispunerii mondiale a riscurilor de neplată la nivel naţional, din perspectiva asigurărilor pe piaţa CDS ( credit default swap), vă prezentăm poza pe grupuri de ţări, în care am exprimat costurile de asigurare cotate în procente.

Pornind de la percepţia acestor pieţe internaţionale se acordă sau nu împrumuturi către state, la dobânzi mai mici sau mai mari. De reţinut că în primele zece locuri ale managerilor de active din lume intră, (potrivit zf.ro) şase firme americane, două germane şi două franceze.

Conform aceleiaşi surse, valoarea activelor pe ţări este de circa 28 trilioane dolari pentru SUA ( de două ori cât datoria publică), de aproape 5 trilioane dolari pentru Franţa, Germania şi Japonia, 4,3 trilioane dolari pentru Marea Britanie, câte 2,5 trilioane dolari pentru Elveţia şi Canada, 1,8 trilioane dolari pentru Olanda, 1,3 trilioane dolari pentru Italia etc.

(Citeşte integral şi vezi tabelul pe cronicaeuropeana.ro)Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: