joi

18 aprilie, 2024

23 noiembrie, 2015

trenComisia Europeană a publicat vineri a doua Ediție a Tabloului de bord al UE în domeniul Transporturilor – România ocupă ultimul loc în clasamentul general, cu un punctaj total de minus 12 ( este calculat prin scăderea punctajelor negative din cele pozitive).

Anul trecut, pe o altă formulă de indicatori, România se situa pe locul 5 de la coadă.

Temele analizate în actualul Tablou de bord:

  • piața internă (inclusiv indicatori privind deschiderea pieței serviciilor feroviare, proceduri judiciare în curs privind încălcarea dreptului UE și rata de transpunere a directivelor UE în domeniul transporturilor în legislația națională);
  • investiții și infrastructură (inclusiv calitatea infrastructurii pentru diferitele moduri de transport și ratele de finalizare a rețelei transeuropene de transport TEN-T);
  • uniune energetică și inovare (inclusiv ponderea energiei din surse regenerabile în consumul de carburant din sectorul transporturilor, autoturismele noi care utilizează combustibili alternativi și durata petrecută de conducătorii auto în ambuteiaje);
  • cetățeni (inclusiv siguranța transportului rutier și feroviar, femeile angajate în transporturi și satisfacția consumatorilor față de diferitele moduri de transport).

clasament tablou bordPe primul loc se află Țările de Jos (cu un scor de 15 puncte), cu rezultate foarte bune la 16 categorii. Urmează Suedia (10), Finlanda (9), Regatul Unit (8) și Danemarca (7).


Ultimele cinci poziții sunt ocupate de Croația (-5), Italia (-6), Grecia (-8), Polonia (-11) și România (-12)

În România se înregistrează cea mai mare cotă de piață a companiilor de transport feroviar marfă care concurează principalul operator ( 56,8 % ), constată ediția 2015 a Taboului de bord din Transporturi.

România și-a îmbunătățit scorul la siguranța rutieră, dar este în continuare printre țările cu cel mai mare număr de accidente, mai constată Tabloul.

Tabelul indică în primele coloane de câte ori apare fiecare țară în grupul de cinci fruntași și de câte ori figurează printre cele cinci state cu cele mai slabe rezultate.


În cazul României, aceasta s-a plasat la 3 subindicatori printre primele 5 țări și de 15 ori printre ultimele 5 țări.

Punctajul total este calculat prin scăderea punctajelor negative din cele pozitive.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: