vineri

21 iunie, 2024

23 decembrie, 2016

anis-amri-ucis-terorismusAnis Amri, bărbatul tunisian suspectat pentru atacul terorist de la Berlin, a fost împușcat mortal într-un schimb de focuri cu poliția, într-o suburbie a orașului italian Milano, potrivit unei declarații a ministrului italian de interne, Marco Minniti, citat de Reuters.

Bărbatul ucis este fără umbră de îndoială Anis Amri”, a spus Marco Minniti, referindu-se la tunisianul de 24 de ani suspectat că ar fi condus camionul care a ucis 12 persoane  și a făcut zeci de răniți, luni în Piața de Crăciun din Berlin.

Ministrul de interne italian a spus că Amri a fost oprit pentru un control pe la ora 3.00 în noaptea de joi spre vineri, moment în care a scos pistolul și a tras, rănind ușor pe unul dintre cei doi polițiști care îl abordaseră.


Agentul care l-a împușcat pe tunisian era un tânăr care lucra de doar câteva luni în poliție. Identitatea lui Amri a fost confirmată de amprente, aceleași cu cele găsite în camionul ucigaș.

Suspectul a fost mai întâi văzut pe înregistrarea de marți a unei camere din zona unei moschei, în cartierul Moabit din Berlin.

Apoi Anis Amri a plecat în Franța, de unde a călătorit cu un tren de mare viteză la Torino, potrivit unui bilet găsit asupra suspectului ucis.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: