Suedia se pregătește să introducă pașapoartele digitale de vaccinare anti-Covid - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Suedia se pregătește să introducă pașapoartele digitale de vaccinare anti-Covid

4 februarie, 2021

Suedia a anunţat joi că intenţionează să emită paşapoarte digitale pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, după ce un demers asemănător a fost declarat miercuri și Danemarca. Aceste documente ar putea să înceapă să fie utilizate până în vara acestui an, potrivit autorităților suedeze, care se așteaptă ca pașapoarte de imunizare la SARS-CoV-2 să fie cerute la intrarea în diferite state.

Guvernul suedez speră ca noul paşaport digital să devină funcţional până la data de 1 iunie.

La dezvoltarea acestui pașaport digital vor colabora mai multe autorităţi şi agenţii suedeze, inclusiv Agenţia pentru Sănătate Publică, Agenţia suedeză eHealth – care coordonează iniţiativele guvernamentale electronice în domeniul sănătăţii – şi Asociaţia Suedeză a Regiunilor şi Autorităţilor Locale.

(Citiți și: „Controversele privind ”pașaportul anti-Covid”: Ursula von der Leyen susține că certificatele pentru recunoașterea reciprocă a vaccinării sunt necesare”)


Agenţia pentru Sănătate Publică a primit şi sarcina de a fi în legătură cu iniţiativele demarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru dezvoltarea unui certificat digital de vaccinare anti-Covid9, iar Agenţia suedeză eHealth va colabora cu Comisia Europeană în cadrul eforturilor similare depuse la nivelul Uniunii Europene.

„Au fost demarate o serie de proceduri internaţionale în ceea ce priveşte soluţiile tehnice şi standardele legate de dovadă a vaccinării. Este nevoie ca Suedia să participe (la acest proiect, n.r.)”, a declarat ministrul suedez al Sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă, citată de dpa, agenție preluată de Agerpres.

Un astfel de certificat digital va permite tuturor suedezilor să dovedească faptul că au fost vaccinaţi împotriva maladiei Covid-19, a precizat Anders Ygeman, ministrul pentru Dezvoltare digitală din Suedia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Certificatul va respecta legile şi standardele internaţionale şi va asigura confidenţialitatea datelor personale ale posesorilor. Guvernul suedez speră ca noul paşaport digital să devină funcţional până la data de 1 iunie.


Autorităţile de la Stockholm se aşteaptă ca dovada vaccinării să fie cerută de alte ţări pentru a permite accesul pe teritoriile lor sau participarea la conferinţe, festivaluri muzicale şi evenimente sportive.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr