vineri

23 februarie, 2024

27 octombrie, 2023

Aproximativ 900 de militari americani vor fi desfăşuraţi suplimentar în Orientul Mijlociu, pentru a consolida apărarea aeriană şi a apăra personalul SUA, a anunțat joi Pentagonul.

”Este vorba despre forţe care se pregăteau de desfăşurare şi care sunt desfăşurate din zona continentală a Statelor Unite”, a explicat joi într-o conferinţă de presă  un purtător de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder.

”Unităţile desfăşurate şi în desfăşurare includ o baterie THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) din Fort Bliss, în Texas, baterii PATRIOT de la Fort Sill, în Oklahoma, şi baterii Patriot şi AVENGER de la Fort Liberty, în North Carolina, dar şi elemente asociate cartierului general al Apărării Aeriene de la Fort Bliss şi Fort Cavazos, în Texas”, a precizat generalul, citat de CNN, post preluat de News.ro.

Militarii nu vor fi staționați în Israel, ci consolideză protecția forțelor militare din regiune


Ryder a declarat că forţele desfăşurate nu se duc în Israel şi ”sunt menite să susţină eforturi regionale de descurajare şi să consolideze şi mai mult protecţia forţelor americane”.

Pentagonul a anunţat aneterior desfăşurarea unor baterii THAAD şi Patriot.

Washingtonul încearcă să transmită un mesaj puternic adversarilor, în contextul în care Războiul dintre Israel şi Hamas continuă, pentru a împiedica extinderea războiului în regiune.

Trupele americane au fost atacate de 12 ori în Irak şi de patru ori în Siria săptămâna trecută, iar joi au fost ţintite în Irak.


Potrivit CNN, Statele Unite dispun de informaţii clasificate potrivit cărora miliţii susţinute de Iran intenţionează să-şi intensifice atacurile împotriva forţelor americane în Orientul Mijlociu, în contextul în care Iranul încearcă să exploateze reacţia negativă în regiune faţă de susţinerea Israelului de către Statele Unite.

SUA loveşte două instalaţii care au legătură cu miliţiile susţinute de Iran în Siria

SUA au efectuat, joi, lovituri aeriene care au vizat două instalaţii care au legătură cu miliţiile susţinute de Iran în estul Siriei, potrivit unei declaraţii a secretarului apărării Lloyd Austin.

În declaraţie se precizează că instalaţiile erau folosite de Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran (IRGC) şi de grupuri afiliate.

Austin a descris acţiunile americane ca fiind „strict adaptate la nevoile de autoapărare” şi a subliniat că acestea sunt separate de conflictul în curs de desfăşurare din Gaza.

El a acuzat în mod direct Iranul că a avut un rol în atacurile asupra forţelor americane, afirmând în declaraţie: „Iranul vrea să îşi ascundă mâna şi să nege rolul său în aceste atacuri împotriva forţelor noastre. Nu îi vom permite”.

Austin a promis, de asemenea, noi lovituri în cazul în care vor continua atacurile din partea reprezentanţilor Iranului.

*****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: