duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 mai, 2022

Statele Unite și-au redeschis ambasada în capitala Ucrainei, la trei luni după ce invazia brutală a Rusiei a determinat închiderea acesteia.

Decizia de a trimite un mic contingent de diplomați americani înapoi la Kiev este menită, scrie Politico, să semnaleze că Statele Unite sunt alături de Ucraina împotriva Rusiei.

Este o mișcare pe care parlamentarii americani din ambele partide, precum și ucrainenii, sperau să o vadă de săptămâni întregi. Dar oficialii administrației Biden au ezitat, în mare parte din cauza preocupărilor continue de securitate, chiar dacă alte țări și-au redeschis misiunile.


Redeschiderea ambasadei americane a fost confirmată de secretarul de stat Antony Blinken într-o declarație făcută miercuri, după ce drapelul SUA a fost din nou ridicat în incintă.

„Poporul ucrainean, cu asistența noastră de securitate, și-a apărat patria în fața invaziei inadmisibile a Rusiei și, ca urmare, drapelul nostru s-a ridicat din nou îm Ambasada. Le suntem alături și continuăm să sprijinim guvernul și poporul Ucrainei în timp ce își apără țara de agresiunea brutală a Kremlinului”, a spus Antony Blinken.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ceremonia de redeschidere de miercuri a fost amânată cu aproximativ o oră din cauza unui avertisment de raid aerian la Kiev, subliniind amenințarea care persistă la mai bine de o lună după ce forțele terestre ruse s-au retras din jurul capitalei ucrainene.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: