SUA restricţionează vizele pentru jurnaliştii chinezi - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

23 octombrie, 2021

SUA restricţionează vizele pentru jurnaliştii chinezi

9 mai, 2020

Statele Unite au emis vineri noi reguli pentru acordarea de vize jurnaliştilor chinezi, astfel  că, începând de luni, aceştia nu vor mai primi vize decât pe 90 de zile, cu posibilitate de prelungire, în locul celor pe termen nelimitat.

Până acum, vizele trebuiau reînnoite doar în cazul transferului la o altă instituţie de presă. Restricţiile nu se aplică jurnaliştilor care deţin paşapoarte din regiunile autonome speciale chineze Hong Kong şi Macao,  potrivit Reuters,  citată de Agerpres.

Washingtonul susţine că măsurile sunt o reacţie la tratamentul aplicat jurnaliştilor americani în China.


În contextul relaţiilor bilaterale tensionate, SUA au ameninţat că vor aplica pentru cinci entităţi media de stat din China aceleaşi reguli ca şi pentru ambasade. La o zi după decizia americană privind presa de stat, Beijingul a expulzat în martie doi corespondenţi americani şi unul australian ai ziarului Wall Street Journal. Partea chineză a motivat măsura susţinând că articolul respectiv este rasist.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Odată cu prezentarea noilor reglementări, Departamentul Securităţii Interne (DHS) din Statele Unite a criticat vineri China pentru „suprimarea jurnalismului independent”.

Un oficial de rang înalt din DHS a declarat agenţiei Reuters, sub rezerva anonimatului, că măsurile vor permite revizuirea mai frecventă a vizelor pentru jurnaliştii chinezi şi probabil se va reduce numărul acestora în Statele Unite.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr