sâmbătă

1 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 aprilie, 2019

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a fost primit luni, la Washington, de Secretarul de stat Mike Pompeo- moment politic extrem de important ținând cont de faptul că ultima oară când un ministru român de Externe a trecut pragul Departamentului de stat a fost în 2011.

Și cu atât mai semnificativ cu cât jumătate din comunicatul emis de Departamentul de stat– care conține 5 rânduri- transmite: ”Cei doi au discutat în mod special despre agresiunea Rusiei în Marea Neagră și despre rolul României în contribuția la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre. Ei au discutat, de asemenea, importanța eforturilor României de combatere a corupției, care subminează instituțiile sale democratice și care promovează influența malignă a adversarilor.”

Subiecte – agresiunea Rusiei, combaterea corupției, influență malignă a adversarilor- pe care comunicatul emis de MAE le ocolește complet.


Ministrul Teodor Meleșcanu se află de o săptămână în Statele Unite, unde a mers împreună cu premierul Dăncilă la conferința grupului de lobby Comitetul Americano-Israelian, și va participa la reuniunea miniștrilor de Externe din țările NATO, organizată la Washington în perioada 3-4 aprilie.

Primirea ministrului român de externe la Departamentul de stat a avut loc cu o zi înainte de marcarea, la București, a 15 ani de la aderarea României la NATO.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: