marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2021

Statele Unite au acordat sâmbătă o autorizaţie de urgenţă vaccinului companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson împotriva Covid-19 pentru persoanele în vârstă de cel puţin 18 ani, a anunţat Agenţia americană pentru Medicamente (FDA).

Este prima autorizație obținută de acest producător pentru vaccinul său, care se folosește într-o singură doză.

Numit Janssen Covid-19, acest ser poate fi păstrat la temperatura frigiderului și devine al treilea vaccin, alături de cele dezvoltate de Pfizer/BioNTech şi Moderna, folosit în campania masivă de vaccinare din Statele Unite, unde pandemia a făcut peste 500.000 de morţi.


În cursul testelor clinice, eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor severe de Covid-19 în Statele Unite, potrivit datelor publicate de FDA, citate de Reuters și preluate de Agerpres.

După ce a studiat în detaliu datele testelor clinice, efectuate pe mai mult de 43.000 de persoane, un comitet de experţi a recomandat vineri lansarea pe piaţă a vaccinului companiei americane.

Cel puţin trei milioane de doze din produsul Johnson & Johnson sunt gata pentru a fi distribuite începând de săptămâna viitoare, potrivit guvernului american.

Compania s-a angajat să livreze Statelor Unite 100 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie.


Cu 600 de milioane de doze comandate în total companiilor Pfizer şi Moderna, Statele Unite vor avea deja suficiente vaccinuri până la sfârşitul lunii iulie pentru a imuniza aproape întreaga populaţie.

Dar adăugarea celor ale lui Johnson & Johnson ar putea mări şi mai mult viteza campaniei de vaccinare. În total, peste 72 de milioane de injecţii au fost efectuate până acum în ţara cea mai afectată de pandemie.

Vaccinul Johnson & Johnson, a cărui administrare a început deja în Africa de Sud, este un vaccin cu „vector viral”.

Vaccinul este în analiză și în Europa, iar dacă EMA va aproba acest ser, până în vară Uniunea va primi 100 de milioane de doze Jonson&Johnson. Comisia Europeană a contractat 200 de milioane de doze, cu opțiunea pentru alte 200 de milioane.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: